Sunday, August 30, 2009

Distributeri

Za one koji zele da pocnu kolekciju kung fu filmova ili ih zanima samo kupovina pojedinih izdanja ovo je spisak distributera i kratak opis kvaliteta. Postoje i dosta butleg izdanja ali se uglavnom radi o dosta losim snimcima. Generalno kvalitet izdanja je los, ali sa Celestijalovim digitalnim remasterom SB biblioteke i Dragon Dynasty izdanjima, situacija se popravlja.

Tai Seng's Martial Arts Theater

Najveci ditributer HK filmova u Americi je otkupio prava na Ocean Shores video katalog. Slika je uglavnom fullscreen, izuzev filma Eagle’s Claw i jos par naslova, i ne izgledaju tako dobro kao leterbox izdanja Crash Cineme, ali u odnosu na konkurenciju je ok . Izdanja sa komentarima Rik Mejersa i Bobi Samjuelsa potrazite ako zelite da saznate vise o ovim filmovima jer se Samjuels zaista razumije u materiju. O Mejersu ne vrijedi trositi rijeci.

Ground Zero
Imaju naveci izbor "old school“ filmova u okviru njihove Hidden Chambers kolekcije. Kvalitet izdanja je problematican, od prosjecnih do prilicno losih transfera sa VHS izdanja. Izvlaci ih to sto imaju dosta rijetkih filmova.

Xenon Video
Kao i Ground Zero izdanja sa VHS –a, prosjecno ali vecina ovih filmova sa ne mogu naci u boljem kvalitetu.

Pan Media
Stampaju najjeftina izdanja na trzistu. U odnosu na njih Ground Zero izgleda odlicno. Losi VHS transferi losih DVD izdanja. Steta, jer se radi o dobrim filmovima. Pokusavaju sve da prodaju pod firmom Shaw Brothers tako sto na sva izdanja lijepe SB logo, pa dobijamo Shaw Brothers - Golden Harvest frankenstajne. Vecina butlega bolje izgledaju od njih.

Steeplechase
Nestali sa trzista nakon sto su izbacili svega par DVD-a. Steta, jer sve sto su izdali je dosta kvalitetno.

CAV/World Video
Jedni od najgorih distributera na trzistu. Imaju prava na dosta kvalitetnih filmova, ali izdanja im pauziraju na poglavljima i blokiraju. Kriminalno.

Crash Cinema
Do pojave Dragon Dynastyja najbolji distributer za fanove. Prenosi su sa mastera i sva izdanja su u letterboxu. Sami prave trejlere sa bogatim izborom dodataka na kojima se izdvajaju zanimljivi intervjui. Kod ranijih izdanja zvuk je bio prilicno nizak, ali je to ispravljeno u novim izdanjima.

Hong Kong Legends

Najbolji engleski distribute azijskih akcionih filmova. Do gasenja 2007. izbacili 101 vrlo kvalitetno izdanje. Ovdje mozete naci sjajne komentare i intervjue Bej Logana. Nakon odlaska kljucnih ljudi u Dragon Dynasty (White, Logan) prestali da postoje.

Celestial Pictures

Imaju u posjedu kompletnu SB biblioteku. Od 2002. od originalnih negativa digitalno remasterovali vecinu Shaw Brothers izdanja a od 2006. poceli objavljivati u HD. Slika i zvuk fenomenalni, a za prevode se moze naci mnogo zamjerki.

Dragon Dynasty

Najbolji distributer na trzistu. Osnovani od strane The Weinstain Compani sa idejom izdavanja HK akcionih i kung fu filmova za americko trziste. Fanovi mogu da uzivaju uz sjajne prevode, komentare Bej Logana, intervjue, dokumentarce, izbacene scene.

No comments:

Post a Comment